Predstavljanje članova VMGM

  adminVMGM   Jan 07, 2019   Blog   0 Comment

Vrijeme je da pobliže upoznate našeg sekretara / tajnika Vedrana Raguža.

Rođen 16. travnja 1997. godine u Mostaru, BiH. Oduvijek živi u rodnom gradu sa majkom Nelicom, ocem Ivanom i mlađom sestrom Monikom. Od malih nogu je radoznao, prva knjiga koju je pročitao, (više puta) bila je Dječija enciklopedija. Kao dijete najviše se zanima za slikarstvo.
2004. godine upisao prvi razred Osnovne škole Ivana Gundulića Mostar. Formalno obrazovanje mu je oduvijek bilo i ostalo važno, u osnovnoj školi u njemu se budi ljubav prema učenju koju se nikad nije stidio pokazati. Pored formalnog obrazovanja u osnovnoj školi se počinje baviti sportom, prvo u Sport talentu Mostar zatim u HKK Zrinjski Mostar. Uspješno polazi razne tečajeve engleskog jezika tokom osnovnoškolskog obrazovanja, kao i crkveni vjeronauk. Predstavlja svoju Osnovnu školu u košarci na međuškolskom natjecanju Sportskog saveza Grada Mostara, također predstavlja Grad Mostar u košarci na Sportskim susretima Mostara i Kragujevca. Također, sudjeluje i na projektu Građanin – Civitas. 2012. godine uspješno zavšava osnovnoškolsko obrazovanje uz pohvalu Nastavničkog vijeća za odličan uspjeh tokom svih razreda osnovne škole.
2012. godine upisuje Opći smjer Gimnazije fra Grge Martića Mostar. U trećem razredu gimnazije prestaje se baviti košarkom, međutim predstavlja školu u košarci i odbojci (jednu godinu samo) na međuškolskom natjecanju Grada Mostara. U trećem i četvrtom razredu gimnazije fokusira se na pripreme za Državnu maturu u RH i za prijemni ispit Farmaceutskog fakulteta u Mostaru. Tokom srednjoškolskog obrazovanja uspješno polaže C2 stupanj engleskog jezika. 2016. godine završava gimnazijsko obrazovanje uz pohvalu Nastavničkog vijeća za odličan uspjeh tokom svih razreda. Zbog odličnog uspjeha također je oslobođen polaganja školske mature, a maturira na temu Ljekovito bilje.
Na ljeto 2016. godine polaže Državnu maturu RH s vrlo dobrim uspjehom. Najbolje je napisao prijemni ispit na Farmaceutskom fakultetu u Mostaru i zbog toga odlučuje ostati u rodnom gradu studirati farmaciju, jer nije istu uspio upisati u RH. 2017. godine dobitnik Rektorove nagrade za uspjeh u akademskoj 2016./2017. godini. Uspješno položio prve dvije godine studija sada je na trećoj. Početkom druge godine studija sudjeluje u radu Studenstkog zbora do studentskih izbora 2017. U Zboru stiče vrijedna iskustva, poznanstva i prijateljstva. U travnju 2018. imenovan kao predstavnik Studentskog zbora u Vijeće mladih Grada Mostara. Postaje tajnik Vijeća mladih Grada Mostara. Na fakultetu uviđa važnost neformalnog obrazovanja i pokušava se usavšiti u istome. Uključivanjem u rad Vijeća, te u rad Studenskog zbora Farmaceutskog fakulteta jer je predstavnik svoje godine u Znanstveno – nastavnom vijeću fakulteta sudjeluje u raznim aktivnostima Vijeća, Farmaceutskog fakulteta, fakultetskog zbora kao i Studentskog zbora Sveučilišta. Kao predstavnik Vijeća sudjeluje na međunarodnoj konferenciji LEAP In Mostar 2018. Kao predstavnik SAFPUM-a (fakultetskog zbora) sudjeluje na ”FARMEBS Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije 2018” u Zagrebu i na Konferenciji ”Razvoj zdravstva u FBiH – Perspektive” u Mostaru. Voli i radi svjesno i disciplinirano, obožava izlaske i druženja s prijateljima i kolegama, kao i odlaske u kazalište i na sportske utakmice. Kada ima viška slobodnog vremena voli pročitati špijunski roman ili zabaviti se uz TV ili uz PC igrice u kojima nalazi duševni mir. Nada se ugodnoj budućnosti kako u struci tako i u neformalnom obrazovanju i mnogostrukim hobijima.
Najdraži citat: ”All the gods, all the heavens, all the hells, are within you.” – J. Campbell.

Post a Comment